Featured Post

Ποιος ο λόγος......

Δημοσίευση αναρτήσεων για τη τεχνολογία, τη μηχανολογία, την εκπαίδευση

Παρασκευή 21 Απριλίου 2017

Projects - 15 : Κατασκευή Μηχανής Stirling τυπου Β. Σχέδια : J.Galba.

Στο site Inventor Wizard  μπορεiτε να δειτε αλλά και να κατεβασετε τα σχεδια που αναφερονται ως "Miniature Horizontal Stirling Engine". Εναλλακτικά, μπορείτε να τα κατεβάσετε και πατώντας ΕΔΩ. Ειναι τα σχέδια που δημιούργησε ο J.GALBA για την μηχανή του.
Για την θερμική αυτη μηχανη, μπορείτε να κατεβάσετε και τα σχέδια που εφτιαξε ο Ridwan Septyawan σε περιβάλλον SOLIDWORKS πατώντας εδω : Galba's Stirling Engine by Ridwan Septyawan
Η πιο κατω εικονα είναι το μοντέλο που κατασκευασε :


Mια άλλη εναλλακτική τρισδιαστατης μηχανολογικης σχεδίασης του ιδιου μοντελου μηχανης προσφέρει o χρήστης Tajagna Vyas μόνο που την παραλλασει και σχεδιάζοντας τον θαλαμο του αερα διαφανή, συγκεντρώνει την ηλιακή ακτινοβολία, κανοντας ετσι μια ηλιακή θερμικη μηχανη !!!. Τα σχέδια σε SOLIDWORKS θα τα βρειτε εδω : Solar Stirling Engine. Σας παραθετω και σχετική φωτογραφία :


Tέλος στο περιβάλλον του INVENTOR σας δινω τα σχέδια -παντα για την θερμική μηχανή του J.GALBA- του Mark Van Boekel, που τα κατεβάζετε πατώντας ΕΔΩ. Εναλλακτικά κα επειδη το μεγεθος των αρχείων ειναι μεγαλο, ζητηστε μου να σας τα στειλω με email.

Tελος δειτε και σχετικη animated εικονα της κατασκευης του Mark Van Boekel :


Οι παραπανω αναφερθεντες δεχονται να γινει downloading των κατασκευων τους για εκπαιδευτικούς και ΜΟΝΟ σκοπούς.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου