Featured Post

Ποιος ο λόγος......

Δημοσίευση αναρτήσεων για τη τεχνολογία, τη μηχανολογία, την εκπαίδευση

Κυριακή 23 Απριλίου 2017

Projects - 18 : Kατασκευή Υδραυλικού Βραχίονα με Σύριγγες

H κατασκευη που σας προτείνω εδω ειναι ενας υδραυλικος βραχίονας που χρησιμοποιεί συριγγες!!!. Θεωρω πολυ σημαντική την προσπάθεια κατασκευής της διοτι οι μαθητες θα κατανοήσουν μεσα απο αυτην τις αρχες της σχεδιάσης υδραυλικών συστηματων, την συμβολή των μηχανισμών, την αρχη του Pascal, τα ασυμπίεστα ρευστά αλλά και αρχες τρισδιάστατης μηχανολογικής σχεδίασης.

Κατασκευάσθηκε από την Πολωνή Carolina Penar - Mewalela hn onomazei "Hydraulic-Pneumatic arm with syringes by Mewalela και αλειεύθηκε από το site Thingiverse.com. Μπορείτε να την δειτε πατώντας στο link που ακολουθεί : Hydraulic/Pneumatic arm with syringes
Ειναι μια κατασκευή που δημιουργήθηκε στον 3-D printer Ζortax Μ-200. Στο link που σας δίνω ΕΔΩ  μπορείτε να κατεβασετε όλα τα αρχεία της κατασκευής σε stl μορφή που ειναι συμβατη για 3D εκτυπωτες. Αυτο σημαινει ότι εαν βρειτε διαθεσιμο τετοιου τυπου εκτυπωτη μπορειτε απλως εσεις να τα μονταρετε!!! Ωστοσο μπορειτε να κανετε και το εξης : να τα ανοιξετε σε περιβαλλον SOLIDWORKS και να φτιαξετε εσεις τα αρχεια-σχεδια των τεμαχιων που την αποτελουν. Εαν θελετε σχετικες οδηγιες στειλτε μου email.
Eπισης μπορειτε να δειτε στο link που ακολουθει : Remote_for_Hydraulic_Pneumatic_arm_with_syringes και μια προταση κατασκευής για πανελ χειρισμού. Τα αναλογα αρχεια ειναι και αυτα στο πιο πανω link.

Δειτε και μια σχετική φωτογραφία :


καθως και μια σχετική φωτογραφία του πανελ χειρισμού :


Δειτε και το σχετικό video λειτουργίας της :




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου